Skip to main content

Γκιστ: «Μας γεμίζει σιγουριά ο Τζόρτζεβιτς»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της άνετης νίκης του Παναθηναϊκού επί της Καρσίγιακα, Τζέιμς Γκιστ, στάθηκε με δηλώσεις του στο Euroleague Greece στη συμβολή του Σάσα Τζόρτζεβιτς στη νέα προσπάθεια που γίνεται στους «πράσινους».

Ο Αμερικανός έκανε ρεκόρ πόντων με την φανέλα του Παναθηναϊκού (27) και ήταν μακράν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού» στο τελικό 85-73 επι των πρωταθλητών Τουρκίας. «Δείξαμε χαρακτήρα μετά την ήττα από τη Λοκομοτίβ και ακόμη πιο σημαντικό ήταν το γεγονός πως ξέραμε πως να διαχειριστούμε την κατάσταση» είπε ο Αμερικανός στις πρώτες του κουβέντες.

Για το προσωπικό του ρεκόρ προτίμησε να μην πει πολλά: «Προσπαθώ να βγάλω ενέργεια στο παρκέ. Η Καρσίγιακα έχει πολλούς ταλαντούχους αθλητές και γι αυτό είχα εστιάσει στο να βγάλω ενέργεια» και πρόσθεσε: «Έχουμε αυτοπεποίθηση ως ομάδα, την είχαμε πριν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν. Θα υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά η αυτοπεποίθηση θα μας επιτρέπει να επιβιώνουμε κάποιες φορές.»

Αναφερόμενος στον Σάσα Τζόρτζεβιτς, μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε, απάντησε: «Πρόκειται για προπονητή που ξέρει πως νιώθουν και σκέφτονται οι παίκτες του. Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά, μας καταλαβαίνει.»