Skip to main content

Euroleague: Πρώτη νίκη για Παναθηναϊκό, 85-73 την Καρσίγιακα

Ο Παναθηναϊκός “άνοιξε λογαριασμό” στη φετινή Ευρωλίγκα, επικρατώντας της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Πινάρ Καρσίγιακα, με 85-73 στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας, που διεξήχθη στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο, είχε τον Τζέιμς Γκιστ να σημειώνει ατομικό ρεκόρ πόντων στη διοργάνωση (27) και τον Νικ Καλάθη να κάνει το ίδιο στις τελικές πάσες, με 11 ασίστ.

Ακόμη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τους 12 πόντους (συν 8 ασίστ) έφτασε τους 2.334 στην Ευρωλίγκα και ανέβηκε στην ένατη θέση των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα δυσκόλεψε αρχικά τους “πράσινους” με την άμυνα ζώνης που έπαιξε, αλλά απρόσμενα ήταν ο Γκιστ αυτός που άρχισε να δίνει λύσεις από τα 6.75μ. Η πιεστική άμυνα οδήγησε τους Τούρκους σε επτά λάθη στην πρώτη περίοδο, κι έτσι, με επιμέρους σκορ 14-2 οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 16-7 στο 6ο λεπτό.

Λίγο μετά την έναρξη της β΄ περιόδου ποιος είδε τον Γκιστ και δεν τον φοβήθηκε… Ο Αμερικανός σκόραρε 10 συνεχείς πόντους, εκ των οποίων οι 6 με τρίποντα, οδηγώντας τη διαφορά στο +18 (45-27) και κάνοντας εύκολο το έργο της ομάδας του στη συνέχεια, παρά το ότι οι Τούρκοι μείωσαν κάποια στιγμή στους επτά (40-47).

Πρόσκαιρα όπως αποδείχθηκε, αφού ο Γκιστ συνέχιζε σταθερά να “τραβά” το σκορ στην επίθεση, ο Πάβλοβιτς έδωσε επίσης λύσεις από τα 6.75, η άμυνα έδεσε ξανά και η διαφορά ξαναπήρε την… ανηφόρα (65-52 στο 30΄), για να γίνει το 80-62 στο 37΄ και το παιχνίδι να τελειώσει οριστικά.