Skip to main content

UEFA: Χάαλαντ, Καντέ, Μεντί και Ντίας οι κορυφαίοι, «σάρωσαν» τα βραβεία οι παίκτριες της Μπαρτσελόνα

Κορυφαίος επιθετικός της προηγούμενης σεζόν στο Champions League αναδείχθηκε ο Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA πριν την κλήρωση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τον Νορβηγό διεθνή να σκοράρει.. κατά ρυπάς η Μπορούσια έφτασε μέχρι τους «8» του Champions League, όπου αποκλείστηκε από την μετέπειτα φιναλίστ της διοργάνωσης, Μάντσεστερ Σίτι, γνωρίζοντας δύο ήττες.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για τπο βραβείο του κορυφαίου ήταν ο Κίλιαν Εμπαπέ της Παρί Σεν Ζερμέν, ο οποίος σημείωσε 8 γκολ και ήταν δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ της περσινής περιόδου και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου.

Την αντίστοιχη διάκριση στις γυναίκες κέρδισε η Χένιφερ Ερμόσο της Μπαρτσελόνα. με τους «μπαλουγκράνα» να κατακτούν και τα τέσσερα σχετικά βραβεία.

Καλύτερος μέσος αναδείχθηκε ο Ενγκολό Καντέ, ο οποίος πανηγύρισε με την Τσέλσι την κατάκτηση του τροπαίου της σεζόν 2020/2021.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι ήταν ο Κέβιν Ντε Μπρόιν της Μάντσεστερ Σίτι και ο συμπαίκτης του 30χρονου Γάλλου μέσου, Ζορζίνιο, ο οποίος κατέκτησε και το Euro 2020 με την Εθνική Ιταλίας.

Καλύτερη παίκτρια στη μεσαία γραμμή ήταν η Αλεξία Πουτέγιας, η οποία αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα.

Το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα πήγε στον Εντουάρ Μεντί της Τσέλσιν. Ο Σενεγαλέζος κράτησε 10 φορές ανέπαφη την εστία του στο Champions Leagueμ συνεισφέροντας τα μέγιστα στην πορεία των «μπλε» προς την κατάκτηση του τίτλου.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι και ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Σάντρα Πάνιος της Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε καλύτερη τερματοφύλακας στις γυναίκες.

Ο σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, Ρούμπεν Ντίας, αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός της σεζόν. Ο 23χρονος Πορτογάλος ήταν ο πιο ουσιώδης στο νευραλγικό κομμάτι κι εκ των κορυφαίων της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα στο δρόμο για να φτάσει για πρώτη φορά στην Ιστορία της στον τελικό του Champions League.

Οι Θέσας Αθπιλικουέτα και Αντόνιο Ρούντιγκερ ήταν οι άλλοι δύο υποψήφιοι της UEFA. Η Ιρένε Παρέδες της Παρί Σεν Ζερμένη ήταν η καλύτερη αμυντικός στις γυναίκες.

Η UEFA βράβευσε τον Σίμον Κιάερ και το ιατρικό επιτελείο της εθνικής Δανίας που έσωσαν κατά τη διάρκεια του Euro 2020 τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε το βραβείο President’s Award για το 2021 στον αρχηγό της εθνικής Δανίας Σίμον Κιάερ, όπως και στο ιατρικό επιτελείο, που χάρη στην καίρια επέμβασή τους και τον απόλυτο επαγγελματισμό που επέδειξαν εκείνες τις κρίσιμες στιγμές, έσωσαν τη ζωή του Κρίστριαν Έρικσεν, που υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο Κιάερ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση της UEFA, αλλά έστειλε το μήνυμά του: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βραβείο εκ μέρος της Εθνικής Δανίας. Ως αρχηγός αισθάνομαι την υποχρέωση να πάρω το βραβείο για όλη την ομάδα».