Skip to main content

Η Σάκκαρη «κατάπιε» την Σβιτόλινα στην Οστράβα

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν ασυναγώνιστη απόψε και πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση νίκησε με 6-3, 6-3 το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Ελίνα Σβιτόλινα, για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά της Οστράβα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε πολύ δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε 3-0, η Σβιτόλινα αντέδρασε και μείωσε σε 2-3, αλλά με το τρίτο μπρέικ στο πρώτο σετ η Σάκκαρη έκανε το 5-3 και πήρε προβάδισμα με 1-0.

Με 25χρονη αθλήτρια δεν πτοήθηκε όταν βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ (1-2) στο επόμενο σετ και ισοφάρισε άμεσα, με την Σβιτόλινα να παραμένει στο παιχνίδι ως το 3-3.

Από τη στιγμή, όμως, που η αντίπαλός της πήρε το έβδομο σετ κι έκανε μπρέικ αμέσως ύστερα, το παιχνίδι έγινε χωρίς γυρισμό και η Σάκκαρη έφτασε στη νίκη ύστερα από μόλις 76 λεπτά.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες επί της Σβιτόλινα και δέκατη στην καριέρα της απέναντι σε αθλήτριες της πρώτης δεκάδας (Top-10).

Η Σάκκαρη θα μάθει αύριο (22/10) την αντίπαλό της στην «οκτάδα» (Τζαμπέρ ή Οσταπένκο), ενώ ο αγώνας για μια θέση στην τετράδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή (23/10).