Skip to main content

ΗΠΑ: Συμμετοχή των ΗΑΕ στις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται να επαναλάβουν τη συμμετοχή τους στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Κράτους μέσα στις επόμενες ημέρες, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ, μετά από τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, με αξιωματούχους του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Τα ΗΑΕ ανέστειλαν τις στρατιωτικές αεροπορικές δραστηριότητες τους στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού, μετά την απαγωγή του Ιορδανού πιλότου, ο οποίος τελικά εκτελέστηκε με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο, καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τον έκαψαν ζωντανό.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης «επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στον υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών διεθνή συνασπισμό» εναντίον των τζιχαντιστών, οι οποίοι κατέχουν σημαντικά τμήματα των εδαφών του Ιράκ και της Συρίας.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η αποτρόπαια εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου «ήταν ένα γεγονός που ενίσχυσε την αποφασιστικότητά των κρατών του Κόλπου για την καταπολέμηση του Νταές» όπως είναι η αραβική ονομασία των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.