Skip to main content

Συρία: 82 νεκροί από βομβαρδισμούς της αεροπορίας κοντά στη Δαμασκό

Ογδόντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε η συριακή αεροπορία εναντίον περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, σε αντίποινα για τον καταιγισμό οβίδων από τους αντάρτες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο κάνει λόγο για τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων από τον Νοέμβριο.

Η ηρεμία επανήλθε στη συριακή πρωτεύουσα, ωστόσο η συριακή αεροπορία συνεχίζει να σφυροκοπά την ανατολική Γούτα, περιοχή ανατολικά της Δαμασκού, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών και απ’ όπου ομάδα εξεγερμένων εκτόξευσε την Πέμπτη το πρωί τουλάχιστον 120 οβίδες εναντίον της πρωτεύουσας.

Στον απολογισμό των θυμάτων από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τις ρίψεις πυραύλων εδάφους – εδάφους στην ανατολική Γούτα περιλαμβάνονται 18 παιδιά και 16 μαχητές αντάρτες.

Οι 60 αεροπορικές επιδρομές είναι οι πλέον αιματηρές από τις 25 Νοεμβρίου, όταν 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς της αεροπορίας στη Ράκα, «πρωτεύουσα του χαλιφάτου» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η συριακή αεροπορία πραγματοποίησε επίσης σειρά επιθέσεων στην Τζομπάρ και ειδικές επιχειρήσεις στις περιοχές Ζαμάλκα και Ερμπίν.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε περιοχές του Χαλεπίου οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.