Skip to main content

Χημικά στην πορεία των συνταξιούχων

Του Μάκη Συνοδινού

Ένταση επικράτησε στην πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου. Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών όταν ομάδα των διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό που έχει σχηματιστεί με κλούβες στη συμβολή της Ηρώδου Αττικού με τη Βασ. Σοφίας. 

Η ρίψη χημικών έγινε όταν διαδηλωτές άρχισαν να σπρώχνουν με ορμή τη μία από τις δύο κλούβες. 

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν να τους επιτραπεί να περάσουν το «μπλόκο», να διαδηλώσουν έξω από το Μαξίμου και αντιπροσωπεία τους να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Τελικά, αποχώρησαν προαναγγέλλοντας κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κάνοντας λόγο για κοροϊδία, αφού ενημερώθηκαν ότι ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να τους δεχθεί επειδή βρίσκεται στη Βουλή. 

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά, διαμαρτυρόμενοι για την «αυθαίρετη, παράνομη και ανάλγητη λεηλασία των επικουρικών συντάξεων».

«Οι ασφαλιστικές εισφορές δεκαετιών -τα δικά μας λεφτά- κινδυνεύουν να χαθούν. Η εξαθλίωση των συνταξιούχων βαθαίνει. Κανένας δεν δικαιολογείται να μένει απαθής ή να παραπονιέται από το καναπέ του, γι’ αυτή την κατάσταση», αναφέρουν οι συνταξιούχοι σε ανακοίνωσή τους.