Skip to main content

Εξοπλιστικά: Σήμερα η απόφαση για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για τον πρώην υπουργό και βασικό πρωταγωνιστή στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων  Άκη Τσοχατζόπουλο.

Σε λίγη ώρα, οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα ανακοινώσουν την απόφασή τους επί της ενοχής ή όχι του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 16 συγκατηγορουμένων του, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του και η  κόρη του για τις «μίζες» που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός Άμυνας, από την αγορά των υποβρυχίων και των TOR M1.

Μετά απο τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, ο Άκης Τσοχατζοπουλος ελπίζει ότι οι δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα του αναγνωρίσουν καποιο ελαφρυντικό, ετσι ώστε να μειωθει η ποινή των 20 χρόνων που του επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Τόσο στο πρωτόδικο όσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει υποστηρίξει ότι είναι αθώος, ότι δεν έχει λαβει μίζα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, χαρακτηρίζοντας τα σε βάρος του στοιχεία κατασκευασμένα.

Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κηρύξει ενόχους τους 17, από τους συνολικά παραπεμφθέντες 19 κατηγορουμένους, επιβάλλοντάς τους ποινές κάθειρξης από 6 έως και 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, το ποσό που καταλογίζεται ότι έλαβε ο Ακης Τσοχατζόπουλος  ανέρχεται σε περίπου 54 εκατομμύρια ευρώ σε μία δεκαετία. 

naftemporiki.gr