Skip to main content

Τεχνικές διαφωνίες στην τριμερή συνάντηση για τα μεταλλεία χρυσού

Χωρίς σύγκλιση απόψεων ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της διοίκησης της Ελληνικός Χρυσός καθώς και των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Έπειτα από δυόμιση ώρες συζήτησης παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ του υπουργείου και της εταιρείας σε τεχνικά θέματα που αφορούν τις μεταλλουργικές εργασίες της εταιρείας στη Χαλκιδική. Ωστόσο, όπως τονίστηκε από τις εμπλεκόμενες πλευρές, η σημερινή τριμερής συνάντηση ήταν η αρχή ενός διαλόγου που θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά του το υπουργείο ζήτησε την άρση των διαθεσιμοτήτων, ενώ η εταιρεία επεσήμανε πως αυτό δεν είναι εφικτό από τη στιγμή που το έργο έχει παύσει λόγω της ανάκλησης των τεχνικών μελετών και των αδειών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει δουλειά στην οποία θα μπορούν να απασχοληθούν οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά των εργαζομένων τονίστηκε πως θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις τους μέχρις ότου να επιστρέψουν κανονικά στις εργασίες τους με την επανέναρξη των μεταλλευτικών έργων στη Χαλκιδική.