Skip to main content

Σφακιά: Μεγάλος βράχος έπεσε πάνω σε σπίτι

Μεγάλες υλικές ζημιές σε κατοικία στην περιοχή Ασκύφου του δήμου Σφακίων προκλήθηκαν από πτώση βράχου που αποκολλήθηκε από βουνό.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, μέσα στο σπίτι την ώρα της πτώσης υπήρχε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία δεν τραυματίσθηκε.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και αστυνομικοί, καθώς και ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός. Παράλληλα, ενημερώθηκε και η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, προκειμένου να γίνει άμεσα αυτοψία στο σημείο του συμβάντος και να ελεγχθεί το σημείο της αποκόλλησης.

Από την πτώση του βράχου προκλήθηκαν ζημιές σε κλιμακοστάσιο ενός ακόμα σπιτιού, ενώ παρασύρθηκαν και κορμοί δέντρων.

Κατέρρευσε η στέγη νεοκλασικού κτηρίου στο κέντρο των Χανίων

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας προκάλεσε όμως και ένα ακόμη περιστατικό στο κέντρο των Χανίων, όπου κατέρρευσαν η στέγη καθώς και μικρό τμήμα νεοκλασικού κτηρίου που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Νεάρχου και Γιαμπουδάκη.

Το κτήριο είναι ακατοίκητο και από την κατάρρευση δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

Ωστόσο, οι αρχές για λόγους ασφαλείας τοποθέτησαν προειδοποιητικές ταινίες και σήμανση γύρω από το κτήριο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εξέταση του χώρου από μηχανικούς που θα κληθούν να συντάξουν έκθεση στατικότητας.