Skip to main content

Μαντούδι: Τρεις αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

Τρία άτομα αγνοούνται μετά την κακοκαιρία που έπληξε στην περιοχή του Μαντουδίου, όπως επιβεβαιώνεται από την Πυροσβεστική. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.

Τα ίχνη του ζευγαριού φέρεται να χάθηκαν στην περιοχή γύρω από το Μετόχι ενώ οι ηλικιωμένοι βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους, ενώ ο τρίτος αγνοούμενος, ένας 27χρόνος φέρεται να αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητό του μέσα στην ένταση των καιρικών φαινομένων.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε το δήμο Λίμνης-Μαντουδίου, αλλά και τον δήμο Λοκρών στη Φθιώτιδα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Για μια ακόμη φορά ζούμε μια κόλαση. Οι ζημιές τόσο στο δήμο Λίμνης-Μαντουδίου όσο και στο Δήμο Λοκρών είναι μεγάλες» δήλωσε από το Μαντούδι, όπου μετέβη. Σημείωσε ακόμη ότι όλη τη νύχτα «δώσαμε μια μεγάλη μάχη και συνεχίζουμε να παλεύουμε με νερά και λάσπες».

Νωρίς το πρωί είχε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος και ζήτησε να πληροφορηθεί τι ακριβώς συμβαίνει στις πληγείσες περιοχές.

«Ολόκληρη η περιοχή της Αταλάντης έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα. Έχουν φουσκώσει όλα τα ρέματα και έχουν παρασύρει ό,τι ήταν μπροστά τους. Από χθες το βράδυ προσπαθούμε να σώσουμε ανθρώπους και περιουσίες» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος. «Έχουν πλημμυρίσει καταστήματα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια έχουν χαθεί περιουσίες και σε κάποιες περιπτώσεις το νερό έφτασε και τα 4 μέτρα» ανέφερε για να προσθέσει: «Είμαστε τυχεροί που δεν έχουμε αγνοούμενους ή ανθρώπινα θύματα. Αν δεν είχαμε κόψει έγκαιρα τη συγκοινωνία από τη Μαλεσίνα προς το Θεολόγο θα θρηνούσαμε θύματα σήμερα και θα μιλούσαμε για νέα Μάντρα».

Πηγή: ΑΜΠΕ