Skip to main content

Αναζητούνται τρόποι αποζημίωσης και των μη ασφαλιστικά ενήμερων αγροτών

Τρόπους για να αποζημιωθούν και οι αγρότες που, λόγω αδυναμίας, δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους στον ΕΛΓΑ και επλήγησαν από πλημμύρες ή πυρκαγιά, αναζητά η κυβέρνηση. «Θα δούμε πώς θα διευκολύνουμε και εκείνους τους παραγωγούς», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. 

Ο κ. Αποστόλου είπε ότι τα συνεργεία του υπουργείου συνεργάζονται με εκείνα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να καταγραφούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές σε όλες τις περιοχές και να αρχίσουν να καταβάλλονται τα πρώτα ποσά των αποζημιώσεων. Διευκρίνισε πως θα υπάρξει μία μικρή καθυστέρηση μόνο στα ποσά που αφορούν στην απώλεια σοδειάς, αλλά και στο εισόδημα, καθώς, όπως σημείωσε, αυτά συνυπολογίζονται στο τέλος της χρονιάς.

Ακόμη, επανέλαβε ότι θα υπάρξει άμεση μέριμνα για τους κτηνοτρόφους, για τους οποίους είπε ότι θα χρειαστούν ενίσχυση με ζωοτροφές για ορισμένους μήνες.

 Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τη φορολόγηση στο τσίπουρο, σημειώνοντας ότι τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή. Όπως είπε, οι παραγωγοί τσίπουρου που κατά κύριο λόγο το χρησιμοποιούν για ιδιωτική χρήση και εμπορεύονται μικρές ποσότητες θα υποστούν μια μικρή επιβάρυνση.

Πάντως, ο κ. Απόστολου υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει αυτού του τύπου η διακίνηση, καθώς μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα στην υγεία.