Skip to main content

Έγκλημα στην Φολέγανδρο: Στο κελί «VIP» ο 26χρονος αν κριθεί ότι κινδυνεύει

«Συγνώμη για όλα» ζήτησε  ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης στη Φολέγανδρο, ο οποίος έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδεία αστυνομικών οδεύοντας προς τις φυλακές Κορυδαλλο. 

 Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης φέρεται να έχει δηλώσει κατά την απολογία του δήλωσε συντετριμμένος ενώ επικαλέστηκε ψυχικό νόσημα. Ο δικηγόρος της κοπέλας έχει κάνει λόγο για κωμικούς ισχυρισμούς.

Όπως αναφέρει το ertnews, για τις επόμενες μέρες (τουλάχιστον 7), θα κρατείται σε ένα από τα κελιά καραντίνας, που είναι για όσους κρατούμενους εισέρχονται στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Τις μέρες που θα είναι σε καραντίνα θα εξεταστεί και από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και ψυχιάτρους ενώ στη συνέχεια η διευθύντρια των φυλακών έχοντας στα χέρια της τις εισηγήσεις τους θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να κρατηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Αν κάτι τέτοιο δεν κριθεί αναγκαίο τότε θα αποφασίσει την πτέρυγα στην οποία θα οδηγηθεί ο 30χρονος. Αν διαπιστωθεί ότι κινδυνεύει από άλλους κρατούμενους λόγω της φύσης της δολοφονίας που διέπραξε τότε είναι πιθανό να οδηγηθεί στην ΣΤ πτέρυγα, γνωστή ως VIP , εκεί που θυμίζουμε κρατούνται ήδη ο 33χρονος πιλότος που δολοφόνησε την σύζυγο του Κάρολαιν, ο βιτριολιστής παππάς καθώς και Μένιος Φουρθιώτης.

Στο μεταξύ όπως φαίνεται, τα ευρήματα του ιατροδικαστή  δεν αποκλείουν την εκδοχή, να προηγήθηκε ξυλοδαρμός και σύρσιμο της κοπέλας πριν ο 30χρονος την σπρώξει προς την θάλασσα.

Στην ΕΡΤ μίλησαν το πρωί ο δικηγόρος της οικογένειας της 26χρονης Αλέξης Κούγιας και ο συνήγορος του 30χρονου δράστη, Γιάννης Βλάχος.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί μόλις λάβει στα χέρια του την ιατροδικαστική και τοξικολογική έκθεση αλλά και την απολογία του δράστη.  

Από την πλευρά του ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι στην δικογραφία δεν συμπεριλαμβάνεται ιατροδικαστική έκθεση γιατί δεν έχει ακόμη συνταχθεί και όσα αναφέρει ο κ. Κούγιας για δημοσιοποίηση μέρους της έκθεσης από τον κ. Μπουγιούκο τότε δικαίως βγαίνουν και λένε οτι οι δίκες γίνονται στο γυαλί και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Δεν έχουν καταγραφεί όσα αναφέρει ο κ. Κούγιας είπε ο συνήγορος του 30χρονου.