Skip to main content

Πυρκαγιές σε Χανιά, Χίο και Μαραθώνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τις 10:00, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή κοντά στον Σέμπρωνα Χανίων. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε οικόπεδα με ξερά χόρτα στον Μαραθώνα, καθώς και σε δασική έκταση στη Χίο. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι σήμερα πολύ αυξημένος, λόγω της ενισχυσης των βόρειων ανέμων στο Αιγαίο και τα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Κοντά στον Σεμπρώνα Χανίων σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα και προσωπικό 30 ανδρών της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμει και πυροσβεστικό ελικόπτερο. Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχέραναν οι άνεμοι, ωστόσο, όπως έκανε γνωστό η πυροσβεστική, λίγο μετά τις 18:00 η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί σε οικόπεδα με ξερά χόρτα στον Μαραθώνα, όπου κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, που, μαζί με το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), κατάφεραν να τη θέσουν άμεσα υπό μερικό έλεγχο.

Στη Χίο, πύρινο μέτωπο ξέσπασε σε διασκή έκταση στην περιοχή των Καμποχώρων. Για την κατάσβεσή του επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς κι ένα ελικόπτερο. 

Οι θυελλώδεις άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο δημιουργίας και εξάπλωσης πυρκαγιάς στα νησιά του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.  Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, κατηγορία κινδύνου 4-πολύ υψηλός κίνδυνος προβλέπεται σήμερα σε Αττική (και Κύθηρα), Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Φωκίδα, Εύβοια (και Σκύρο), Βοιωτία, Φθιώτιδα, Έβρο, Σαμοθράκη, Θάσο, Χαλκιδική, Σποράδες, νησιά Βόρειου Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη.

Στο μεταξύ, και για αύριο, Σάββατο, εκδόθηκε σχετική προειδοποίηση για αρκετές περιοχές της χώρας.