Skip to main content

Ηλεία: Σύσκεψη για δίκτυο διανομής φυσικού αερίου

Σύσκεψη για τον συντονισμό και την προετοιμασία της κατασκευής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στον Πύργο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας Ηλείας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε πως στην πόλη του Πύργου εκτιμάται ότι θα κατασκευαστούν 16 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου, ενώ ο αριθμός των συνδέσεων υπολογίζεται ότι θα φθάσει στις 400.

Οι συγκεκριμένες συνδέσεις αφορούν την περίοδο μέχρι το 2023, ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται πολλαπλάσιες συνδέσεις.

Όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, σημείωσε ότι «ήδη έχει διασφαλιστεί και στηρίζεται σε όλη την προεργασία που έχει γίνει με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ των επιμελητηρίων και της Περιφέρειας, καθώς και με τη μελέτη βιωσιμότητας, η οποία έχει ολοκληρωθεί».

Επιπλέον, ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι «η έλευση του φυσικού αερίου στα μεγάλα αστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» προσθέτοντας ότι «όλοι μαζί θα φτάσουμε το στόχο μας, που είναι η ταχύτερη δυνατή έλευση του φυσικού αερίου στον καταναλωτή».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ