Skip to main content

ΑΔΕΔΥ: Κατασυκοφάντηση η ρητορική περί άχρηστων δημοσίων υπαλλήλων

«Απαράδεκτο και προκλητικό» χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ το να επανέρχεται η ρητορική περί «άχρηστων», «υπεράριθμων» ή δήθεν «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων.

Μέσω της κατασυκοφάντησης των δημοσίων υπαλλήλων επιχειρείται, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, να τροφοδοτηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, προκειμένου να επιβληθούν εκ νέου οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις και οι μαζικές πειθαρχικές διώξεις εργαζομένων.

Η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι τέτοιες πρακτικές απέτυχαν, οδήγησαν στη διάλυση του δημόσιου τομέα και αποδοκιμάστηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο από τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για την, μέσω νέων προσλήψεων, επαρκή στελέχωση του Δημόσιου Τομέα, για την επαρκή χρηματοδότηση και τον εκδημοκρατισμό του. Θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, κόντρα στις ιαχές του κοινωνικού κανιβαλισμού, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, μαζί με τους νέους και τις νέες για το τέλος της λιτότητας και την εξάλειψη της φτώχιας και της ανεργίας» καταλήγει η ανακοίνωση.