Skip to main content

Κατέθεσε ως ύποπτος για τη λίστα Λαγκάρντ ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά

Πολυσέλιδο υπόμνημα και πλήθος εγγράφων κατέθεσε ενώπιον του επίκουρου οικονομικού Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, που είχε κληθεί να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα, για τη φερόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,4 εκατ. δολαρίων  στην τράπεζα HCBS που περιλαμβάνεται στο υλικό της λίστας Λαγκάρντ.

Κατά την τετράωρη κατάθεσή του, ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρησε να αποδείξει πως το σύνολο των χρημάτων που βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ στο όνομα το δικό του και των γονέων του, ανήκουν στο επιχειρηματία Σαμπι Μιωνί  , ο οποίος τον είχε ορίσει πληρεξούσιο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, αυτά τα χρήματα φέρεται να καταλήγουν στον λογαριασμό από τον Σ. Μιωνί, κάτι άλλωστε που είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος επιχειρηματίας παλαιότερα σε κατάθεσή του στο ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο επίκουρος οικονομικός Εισαγγελέας να ζητήσει νέα συνδρομή εφοριακών αρχών προκειμένου να διασταυρώσει τα έγγραφα και το περιεχόμενο τους που προσκομίστηκαν από τον κ. Παπασταύρου.  

Γραπτή δήλωση Στ. Παπασταύρου

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Παπασταύρου κάνει λόγο για άθλια συκοφαντία «που κάποιοι προσπαθούν να ενορχηστρώσουν σε βάρος μου και να εκμεταλλευτούν πολιτικά και μάλιστα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σήμερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, κατέθεσα στις αρμόδιες Αρχές διευκρινιστικό υπόμνημα για την υπόθεση που συνδέθηκε με το όνομά μου. Το υπόμνημα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως  τη μόνη αλήθεια: ότι δηλαδή δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρεία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την Τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως «πληρεξούσιος». 

Ειδικότερα  υπέβαλα τόσο το μετοχολόγιο της εταιρείας όσο και τις κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρείες συμφερόντων του πελάτη μου και μόνον και αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η εταιρεία και ο τραπεζικός της λογαριασμός του ανήκε, όπως εξάλλου και ο ίδιος από την πρώτη ώρα έχει δηλώσει.

Επειδή η υπόθεση έχει αποτελέσει από καιρό αντικείμενο σκόπιμης παραπληροφόρησης, παραπληροφόρηση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αφού κάποιοι εξακολουθούν να με εμφανίζουν ως «συνδικαιούχο» του τραπεζικού λογαριασμού, επιθυμώ να ξεκαθαρίσω ότι μετά από πολύμηνη διαδικασία ελέγχων από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ δεν διαπιστώνει σε βάρος μου οιαδήποτε φορολογική παράβαση. Κλήθηκα να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις, τις οποίες και έδωσα σήμερα.

Καλοδεχούμενος ο εξονυχιστικός έλεγχος προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις Δικαστικές Αρχές, και στον αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό. Όμως, άλλο πράγμα ο απαραίτητος έλεγχος και εντελώς διαφορετικό πράγμα η συνεχιζόμενη για πολιτικούς λόγους συκοφαντία που κάποιοι προσπαθούν να ενορχηστρώσουν σε βάρος μου και να εκμεταλλευτούν πολιτικά και μάλιστα στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Διαπράττεται άθλια συκοφαντία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και για το λόγο αυτό οι συκοφάντες, που επιμένουν να με παρουσιάζουν ως «συνδικαιούχο», θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη δικαιοσύνη.»

Newsroom naftemporiki.gr