Skip to main content

Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη εν όψει Δ.Ε.Θ.

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων (ΟΠΚΕ, Υ.ΜΕ.Τ, ΥΑΤ, ΔΙ.ΑΣ.), μεταξύ αυτών και πολλές διμοιρίες που μετακινήθηκαν από τις γύρω περιοχές, έχουν αναλάβει την τήρηση της τάξης στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που άρχισαν σήμερα στην πόλη, με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια της 83ης Δ.Ε.Θ. από τον Πρωθυπουργό.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκπόνησε σχέδιο το οποίο προβλέπει έως και ελεύθερους σκοπευτές σε στρατηγικά σημεία, καθώς και drones και ελικόπτερο που θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της αστυνομίας. Εκεί θα βρίσκεται και ο ένας από τους δύο εισαγγελείς που θα επιβλέπουν την εξέλιξη των συγκεντρώσεων.

Επί ποδός βρίσκονται και πράκτορες του FBI και της CIA, καθώς φέτος τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ και περισσότερα από 50 αμερικανικά περίπτερα φιλοξενούνται στην έκθεση. Μάλιστα, συμμετείχαν και στην τελευταία μεγάλη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά αργότερα και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

«Φρούριο» θα θυμίζει το «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο, όπου θα μιλήσει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας. Εκεί προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν το Σάββατο στις 7μμ και παμμακεδονικές ενώσεις και επιτροπές αγώνα για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρο Χρονόπουλο, αυξημένος κατά περίπου 10% είναι ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν από τη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη εν όψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης, με σκοπό τη διαφύλαξη του οικονομικού εμπορικού και πολιτικού χαρακτήρα ενός τέτοιου διεθνούς γεγονότος, όπως είναι η ΔΕΘ.

Την ίδια ώρα, ήδη σε ισχύ έχει τεθεί στη συμπρωτεύουσα και σειρά εκτεταμένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Την αυλαία των κινητοποιήσεων άνοιξε το πρωί η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία), με πορεία που πραγματοποίησε το πρωί από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκέντρωση και πορεία οργανώνουν το απόγευμα σήμερα, στις 6, και οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κορυφωθούν αύριο Σάββατο, με το συλλαλητήριο που οργανώνουν ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ, στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα αύριο θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Επίσης, το Σάββατο, στις 6μμ, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας και πρωτοβάθμιων συνδικάτων.

Το ίδιο διάστημα οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και θα ακολουθήσει επίσης πορεία.

naftemporiki.gr