Skip to main content

Eρντογάν: Η Τουρκία θα απαντήσει στις επιθέσεις στην Ιντλίμπ

Η Τουρκία θα συνεχίσει τα αντίποινα στις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στην περιοχή Ιντλίμπ της Βορειοδυτικής Συρίας, διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν από βομβαρδισμό των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων. 

«Απαντήσαμε σε αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να απαντάμε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη. «Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας σύντομα θα καταλάβουν ότι έχουν κάνει λάθος», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Οι τουρκικές δυνάμεις χτύπησαν στρατιώτες του συριακου καθεστώτος ως απάντηση σε βομβαρδισμό πυροβολικού που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις Τούρκους στρατιώτες, υποστήριξε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και κάλεσε τη Μόσχα να μην «εμποδίσει» την απάντηση της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «από 30 έως 35» Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την τούρκική απάντηση.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει από την πλευρά της πως σκοτώθηκαν έξι Σύροι στρατιώτες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters