Skip to main content

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Αρτέμιδα και Πεντέλη

Να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ στην Αρτέμιδα Αττικής κατάφεραν γύρω στις 19:00 οι πυροσβέστες.

Αρχικά υπήρξαν φόβοι για επέκτασή της και σκέψεις για εκκένωση των κατοικιών της περιοχής, ωστόσο σύντομα οι δυνάμεις πυρόσβεσης, 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε), μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, πέντε εθελοντικά οχήματα κι εθελοντές πυροσβέστες, μία υδροφόρα ΟΤΑ, καθώς και τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Στις 20:50 υπό έλεγχο δόθηκε από την πυροσβεστική και η πυρκαγιά που εξελίχθηκε στην Πεντέλη, στην ύπαιθρο, στην οδό Κλεισθένους – Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου έσπευσαν 35 πυροσβέστες, 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε), έξι εθελοντικά οχήματα κι εθελοντές πυροσβέστες, ενώ νωρίτερα πέταξαν και δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 20:40 η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην Τανάγρα Βοιωτίας, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ νωρίτερα από αέρος συνέδραμαν τρία ελικόπτερα, δύο Canadair και ισάριθμα Petzetel.

Πύρινο μέτωπο μαίνεται και σε δασική έκταση στο Γάβρογο Άρτας, σε δύσβατο, ορεινό σημείο. Επί ποδός είναι 28 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Ρίξεις νερού έκαναν νωρίτερα δύο ελικόπτερα και ισάριθμα Petzetel.

Υπό έλεγχο, τέλος, τέθηκε, η πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο ανακυκλώσιμων υλικών στη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας.

Συνολικά, κατά το τελευταίο 24ωρο (ώρα 19:00) εκδηλώθηκαν 47 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν 484 πυροσβέστες, 181 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης, ενώ συνδρομή παρείχαν πέντε υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς το Σάββατο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αφορά σε Αττική (και Κύθηρα), Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Εύβοια και Βοιωτία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ