Skip to main content

Γ. Καμίνης: Διοργανωτές και αρχές να περιφρουρήσουν το συλλαλητήριο

Να περιφρουρήσουν το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα κάλεσε τις αρχές και τους διοργανωτές ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ενώ ζήτησε από τους συμμετέχοντες σε αυτό «να σεβαστούν την πόλη και να απομονώσουν τους ταραξίες απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ, γιατί δεν θεωρεί ότι απειλείται με οποιοδήποτε τρόπο η εθνική ταυτότητα.

Σημείωσε ωστόσο έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ότι, έτσι και τώρα, σέβεται και υπερασπίζεται την ελευθερία στην έκφραση.

«Τους γείτονες πρέπει να τους αγκαλιάζουμε» ανέφερε ο κ. Καμίνης, ενώ για την επίλυση του ζητήματος ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε: «Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει γενναία βήματα, να μην αντιμετωπίζει το θέμα φοβικά, εμείς είμαστε η ευρωπαϊκή δύναμη, εμείς σε σχέση με το κράτος αυτό, είμαστε η μεγάλη χώρα, εκείνοι μας τείνουν το χέρι και εμείς πρέπει να το λάβουμε πραγματικά υπόψη, όχι όμως έναντι παντός τιμήματος».

«Το ζήτημα αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της χώρας μας» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφέροντας ότι «μας εμποδίζει να έχουμε στενές σχέσεις με όλα τα Βαλκάνια, αμοιβαίως επωφελείς σχέσεις με την ΠΓΔΜ, εμποδίζει την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και συντελεί στην προσπάθεια σταθεροποίησης όλης της περιοχής».