Skip to main content

Πυρκαγιές σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία, Καβάλα, Θεσσαλονίκη

Ημέρα με διαδοχικές πυρκαγιές και η Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, δύο πύρινα μέτωπα είναι σε εξέλιξη στην Κέρκυρα: ένα σε δασική έκταση στα Βασιλικά, όπου επιχειρούν 16 πυροσβέστες, πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο Petzetel, κι ένα στα Μπαστάτικα, όπου έσπευσαν 17 πυροσβέστες, επτά οχήματα και δύο Petzetel.

Στις φλόγες τυλίχθηκε το μεσημέρι και δασική έκταση στην περιοχή Βαθύλακκος, στον δήμο Σουλίου Θεσπρωτίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με επτά οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Και στην Κεραμωτή Καβάλας, καίγεται χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μοναστηράκι. Επί ποδός βρίσκονται 17 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο Petzetel. Άμεσα, πάντως, φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά και στη Θεσσαλονίκη, σε ξηρά χόρτα στην περιαστική περιοχή της Περαίας. Την κατάσβεσή της ανέλαβαν 14 πυροσβέστες, τέσσερα οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Στο μεταξύ, «καμπανάκι» για πυρκαγιές και την Τετάρτη σε 12 περιοχές της χώρας χτυπά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

naftemporiki.gr