Skip to main content

ΗΠΑ: Εισαγγελείς καταγγέλλουν διαρροή εγγράφων της έρευνας Μάλερ

Διαρροή στο Διαδίκτυο εκατοντάδων αποδεικτικών στοιχείων της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ, τα οποία έπεσαν σε ρωσικά χέρια, κατήγγειλαν χθες Αμερικανοί εισαγγελείς.  

Σύμφωνα με το γραφείο του Μάλερ, περισσότεροι από 1.000 φάκελοι που αφορούν κατηγορούμενους Ρώσους χάκερ και μοιράστηκαν εμπιστευτικά, προωθήθηκαν μέσω λογαριασμού στο Twitter.

Το συγκεκριμένο tweet, στο οποίο οι χάκερς με αρκετή δόση ειρωνείας ενημερώνουν ότι εξασφάλισαν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της έρευνας Μάλερ και παροτρύνουν τους χρήστες να απολαύσουν την ανάγνωση, αναρτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τον λογαριασμό @HackingRedstone.

Σύμφωνα με την εισαγγελία επίσης, την ίδια μέρα προσφέρθηκε υλικό από την έρευνα σε δημοσιογράφο. Έκτοτε, ο λογαριασμός αφαιρέθηκε από το Twitter, αναφέρει η «Guardian».   

Η διαρροή των εγγράφων, την οποία αποκάλυψε ο Μάλερ, αποτελεί μέρος της δίωξης της ρωσικής εταιρείας Concord Management and Consulting, η οποία φέρεται ότι χρηματοδότησε τις επιχειρήσεις της ρωσικής Internet Research Agency (IRA), γνωστής ως «εργοστάσιο των τρολ». Σύμφωνα με το γραφείο του Μάλερ, αποτελεί απόδειξη ότι οι δικηγόροι της Concord δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε «ευαίσθητες αποδείξεις» τις οποίες έχει συλλέξει η ομάδα του ειδικού εισαγγελέα.  

naftemporiki.gr