Skip to main content

Συρία: Με νέα επέμβαση απειλεί ο Ερντογάν εάν δεν σταματήσουν οι επιθέσει στην Ιντλίμπ

Απειλές ότι η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ, αν δεν διευθετηθεί αμέσως η κατάσταση στην περιοχή αυτή, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειρισθεί μια νέα εισροή μεταναστών. Την Τετάρτη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πως η Άγκυρα χάνει την υπομονή της με την επίθεση των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ιντλίμπ και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει συμφωνίες που έχουν στόχο να μειωθούν οι συγκρούσεις στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο «ειρηνευτικό σχέδιο» του Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα ορισμένες αραβικές χώρες ότι διαπράττουν «προδοσία» μένοντας «σιωπηλές».

«Οι αραβικές χώρες, που υποστηρίζουν ένα τέτοιο σχέδιο, διαπράττουν προδοσία έναντι της Ιερουσαλήμ, καθώς και έναντι του λαού τους και, το σημαντικότερο, έναντι ολόκληρης της ανθρωπότητας», υποστήριξε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον αξιωματούχων του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters