Skip to main content

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους

του Μάκη Συνοδινού

Άγνωστοι με την απειλή όπλων εισέβαλαν σε τράπεζα στους Αμπελόκηπους, επί της λεωφόρου Κηφισίας και απέσπασαν χρηματικό ποσό. Την ώρα της ληστείας υπήρχαν πελάτες στο κατάστημα, ενώ οι δράστες πιθανόν είχαν καλάσνικοφ και σύμφωνα με πληφοροφορίες κράτησαν ομήρους μέχρι να πάρουν τη λεία.

Οι τέσσερις δράστες μπήκαν σταδιακά περίπου στις 14.00 κατέλαβαν θέσεις και με την απειλή μακρύκανων όπλων ακινητοποίησαν τους οκτώ υπαλλήλους και πέντε πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην τράπεζα.

Οι ένοπλοι ανάγκασαν τους υπαλλήλους να κατέβουν στο υπόγειο, όπου ήταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο κατάφεραν τελικά να ανοίξουν και άρπαξαν τα χρήματα που περιείχε, ενώ άδειασαν και τα ταμεία.

Η ληστεία διήρκεσε μέχρι τις 16.00, οπότε οι ληστές αποχώρησαν και διέφυγαν, πιθανότατα με μοτοσικλέτες. Τότε οι υπάλληλοι κατάφεραν να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, αφού οι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα της τράπεζας λίγο πριν κλείσει «ξεγελώντας» τις κάμερες καθώς φορούσαν μάσκες σιλικόνης. Στόχος τους φαίνεται πως ήταν να κλέψουν και τις θυρίδες καθώς ήταν εφοδιασμένοι με τρυπάνια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό που άρπαξαν οι τέσσερις ένοπλοι.