Skip to main content

Γ. Κατρούγκαλος: Ευνοημένοι οι μεσαίοι και μικροί αγρότες

Ευνοημένοι από το νέο ασφαλιστικό θα είναι οι μεσαίοι και μικροί αγρότες που θα δηλώσουν έως 12.000 ευρώ ετησίως, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στη Βουλή. Ο υπουργός επεσήμανε ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε στην ομιλία του υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης ζητώντας «να δοθούν και πραγματικά κίνητρα για την ανάπτυξη του τρίτου πυλώνα, της ιδιωτικής ασφάλισης».

«Δεν είναι λύση να υπάρξει δεύτερος και τρίτος πυλώνας, δηλαδή ιδιωτική ασφάλιση, όταν ο εργαζόμενος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε την δημόσια ασφάλιση», επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό των αγροτών ο υπουργός Εργασίας επέκρινε την αντιπολίτευση πως «όλα τα στοιχεία που δώσατε για τους αγρότες είναι πλαστά. Είναι μαθηματικά που τύπου “τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο”». «Δεν παίρνουν υπ’ όψιν ότι η ασφαλιστική εισφορά είναι έξοδο για τον αγρότη», είπε και εξήγησε ότι «σε όσους αγρότες είναι κάτω από 12.000 ευρώ, μεγαλώνει το ποσό που θα βάλουν στην τσέπη τους και για όσους είναι πάνω από αυτό το ποσό η αύξηση της δαπάνης δεν θα είναι παραπάνω από 25%».

Ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος κατήγγειλε τον «λαϊκισμό των αντιλαϊκιστών» με αφορμή όσα λέγονται για τους μετακλητούς. «Εγώ στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχα τους μισούς μετακλητούς από εκείνους που είχε ο Κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισε.