Skip to main content

Χαν: Η συμπεριφορά της Τουρκίας αναγκάζει την Ε.Ε. να αλλάξει στάση

Η συμπεριφορά της Τουρκίας αναγκάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει στάση αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Άγκυρας, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

«Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα οι χώρες – μέλη να συζητήσουν ποιες θα είναι οι στρατηγικές επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς» έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στην εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του τουρκικής καταγωγής Γερμανού συγγραφέα, Ντογάν Ακανλί, ο οποίος συνελήφθη στην Ισπανία, έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης της Άγκυρας.

«Η ανάμειξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εθνικές εκλογές μιας χώρας, καθώς και τα αιτήματα έκδοσης φερόμενων πολιτικών αντιπάλων του είναι απαράδεκτα», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο Αυστριακός Επίτροπος.

Οι αποπομπές και οι συλλήψεις χωρίς νομική βάση που γίνονται στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αποδεικνύουν ότι η τουρκική ηγεσία «προφανώς δεν είναι διατεθειμένη να αναθεωρήσει την πορεία της, η οποία την φέρνει ολοένα και πιο μακριά από την Ευρώπη», κατέληξε ο Χαν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ