Skip to main content

Βουλευτής Εργατικών: Ο Κόρμπιν απείλησε να πάρει τον… πατέρα μου για να με «συνετίσει»

Ο Κόνορ ΜακΓκιν, βουλευτής του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγόρησε τον ηγέτη του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, ότι τον απείλησε πως θα τηλεφωνήσει στον… πατέρα του για να τον «συνετίσει», επειδή σε δηλώσεις του άσκησε κριτική στην ηγεσία του κόμματος.

Ο βουλευτής είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι ο κ. Κόρμπιν δεν πρέπει να ασχολείται μόνον με την αποδοχή που απολαμβάνει στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται, αλλά να συνδεθεί πολιτικά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του συνόλου της χώρας.

Ευρισκόμενες στην Ουάσιγκτον σε κοινοβουλευτική επίσκεψη, ο κ. ΜακΓκιν ισχυρίζεται ότι έλαβε προειδοποιητικό μήνυμα ότι ο ριζοσπάστης αριστερός ηγέτης των Εργατικών είναι έξαλλος μαζί του και τον καλεί να ανασκευάσει τις δηλώσεις του, απολογούμενος.

Ο κ. ΜακΓκιν έμαθε μάλιστα ότι ο κ. Κόρμπιν απειλούσε να τηλαφωνήσει στον πατέρα του για να τον «συνετίσει» πολιτικά.

Ο πατέρας του βουλευτή, Πατ ΜακΓκιν, ήταν επί χρόνια τοπικός σύμβουλος με το ιρλανδικό αριστερό εθνικιστικό Σιν Φέιν στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο κ. Κόρμπιν είναι γνωστό ότι διατηρούσε πολιτικές σχέσεις με ηγετικά στελέχη των Ιρλανδών εθνικιστών.

Οι 172 από τους 230 βουλευτές των Εργατικών έχουν αποσύρει την υποστήριξή τους από τον ηγέτη του κόμματος και ήδη οι Εργατικοί βρίσκονται σε φάση εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου ηγέτη, με τον κ. Κόρμπιν να θέτει εκ νέου υποψηφιότητα.

Αντίπαλοί του, όπως η πρώην υποψήφια για την ηγεσία βουλευτής Άντζελα Ιγκλ, η οποία αποσύρθηκε από την κούρσα υπέρ του βουλευτή Όουεν Σμιθ, κατηγορούν τους ριζοσπάστες υποστηρικτές του κ. Κόρμπιν για τραμπουκισμούς και βία εναντίον αντιφρονούντων προς την ηγεσία βουλευτών.

Ο κ. Κόρμπιν, πάντως, αρνήθηκε ότι απείλησε να τηλεφωνήσει στον πατέρα του βουλευτή, καλώντας τους αντιπάλους του να σταματήσουν να τον κατηγορούν για «τραμπουκισμούς» και να μιλήσουν πολιτικά.