Skip to main content

Φθιώτιδα: Έκλεβαν ηλικιωμένους με τη μέθοδο της απασχόλησης

Με το πρόσχημα της πώλησης φρούτων και λαχανικών έκλεβαν χρήματα από ηλικιωμένους σε περιοχές της Φθιώτιδας οι δύο δράστες, που συνελήφθησαν το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στη Σκάρφεια, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Πρόκειται για 49χρονο και 23χρονο (Έλληνες), που κατηγορούνται πλέον για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία.

Η δράση τους έλαβε τέλος, όταν, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, περιπολούντες αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Μετά από λίγο, αφού διαπιστώθηκε ότι προσέγγισαν το σπίτι ηλικιωμένου, δήθεν για να του πουλήσουν φρούτα και λαχανικά, και ότι κατάφεραν να αφαιρέσουν από την κατοχή του 40 ευρώ, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, το χρονικό διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου, είχαν διαπράξει άλλες τρεις κλοπές χρηματικών ποσών σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας (Μεξιάτες, Λυγαριά και Μενδενίτσα), με την ίδια μέθοδο.

Η λεία που αποκόμισαν ανέρχεται στις 3.700 ευρώ, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 5.595 ευρώ, όπως και το αυτοκίνητο.

Οι δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την Παρασκευή στην ανακρίτρια Λαμίας.

naftemporiki.gr