Skip to main content

ΗΠΑ: Ο Μάλερ επιμένει ότι η έκθεσή του δεν αθωώνει πλήρως τον Τραμπ

Κατηγορηματικά διέψευσε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ τους θριαμβευτικούς ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι έκθεσή του σχετικά με τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2015 τον αθωώνει πλήρως.

Συγκεκριμένα, από τη βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ειδικός εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι βάσει της έρευνας και της έκθεσής του, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αθωώθηκε πλήρως, κυρίως όσον αφορά τις υποψίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.  

«Τα συμπεράσματα δείχνουν πως ο πρόεδρος δεν απαλλάχθηκε από ενέργειες τις οποίες κατηγορήθηκε ότι διέπραξε», δήλωσε ο Μάλερ, ο οποίος τόνισε από την αρχή της μαραθώνιας κατάθεσής του ότι δεν θα απαντούσε σε ερωτήσεις που δεν αφορούσαν την έκθεση.

«Ήταν μία υπέροχη ημέρα για μένα», δήλωσε ο Τραμπ απορρίπτοντας για μία ακόμη φορά την κατάθεση του Μάλερ. Αρκετοί Δημοκρατικοί από την πλευρά τους επιμένουν ότι η έκθεση αυτή είναι αρκετή να ξεκινήσει η διαδικασία αποπομπής του στο Κογκρέσο.

Ο Ρόμπερτ Μάλερ, που θα ήθελε να αποφύγει αυτή την κατάθεση, μίλησε με ελαφρά τρεμάμενη φωνή, ζητώντας πολλές φορές να επαναληφθεί η ερώτηση και ζητώντας συμβουλές από έναν συνεργάτη.

Στην έκθεση των 400 και πλέον σελίδων, ο ειδικός εισαγγελέας περιγράφει τις ρωσικές προσπάθειες να βοηθηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ το 2016, αλλά προσθέτει ότι δεν συγκέντρωσε αποδείξεις για συνέργεια ανάμεσα στη Μόσχα και το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του, παρά τις επανειλημμένες επαφές τους. Σημειώνει ωστόσο τις ενοχλητικές πιέσεις που ασκήθηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο όσο διενεργείτο η έρευνα.

naftemporiki.gr