Skip to main content

Επιμένει ο Τραμπ: Δεν έχω πρόβλημα να βάλω λουκέτο στην κυβέρνηση

Στις απειλές περί «λουκέτου» στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης επιμένει ο Ντόναλντ Τραμπ, ασκώντας νέες πιέσεις προς το Κογκρέσο και τους Δημοκρατικούς, εν όψει της ψηφοφορίας για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο.

«Αν δεν αποκτήσουμε ασφάλεια στα σύνορά μας, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να διακόψω τη λειτουργία της κυβέρνησης» διαμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος υποδέχθηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε.

Σημειώνεται ότι το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά ρυθμίσεων προς την κατεύθυνση της μείωσης των μεταναστευτικών ροών.

Μεταξύ άλλων προβλέπει την εξασφάλιση ενός κονδυλίου, ύψους 25 δισ. δολαρίων, για την ανέγερση τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Το νομοσχέδιο ωστόσο, τυγχάνει των έντονων αντιδράσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο αρνείται να το υπερψηφίσει, μπλοκάροντας την έγκρισή του από το Κογκρέσο.

Αναφορές σε Ιράν και Ρωσία

Ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε και στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν, δηλώνοντας πρόθυμος να συναντήσει την ιρανική ηγεσία «χωρίς προϋποθέσεις».

«Θα συναντιόμουν με τον οποιοδήποτε, καθώς πιστεύω στις συναντήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι οι σχέσεις των δύο χωρών τελούν υπό κρίση, μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Ειδική μνεία έκανε τέλος, και στις κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας, με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας. Όπως διαβεβαίωσε, αυτές «παραμένουν ως έχουν».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters