Skip to main content

O πρώην CEO των Starbucks σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ

To ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, ως ανεξάρτητος υποψήφιος, εξετάζει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος των Starbucks,  Χάουαρντ Σουλτς. Το γεγονός  προκαλεί εκνευρισμό σε μερίδα Δημοκρατικών, που θεωρούν ότι μία τέτοια κίνηση θα έπληττε τις δικές τους πιθανότητες να νικήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Σκέφτομαι σοβαρά να θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος. Θα κατέβω ως ανεξάρτητος κεντρώος» δήλωσε ο Σουλτς στο CBC. Τόνισε πως είναι Δημοκρατικός σε όλη του τη ζωή, αλλά σημείωσε πως οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί από τη συμπεριφορά τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων.

«Ζούμε σε μία πολύ ευάλωτη περίοδο. Όχι μόνο γιατί ο πρόεδρος αυτός δεν έχει τα προσόντα να είναι πρόεδρος, αλλά και γιατί και τα δύο κόμματα επιδίδονται καθημερινά στην πολιτική της εκδίκησης» είπε.

Ο Τζούλιαν Κάστρο, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, δήλωσε στο CNN πως ανησυχεί ότι μία ανεξάρτητη υποψηφιότητα Σουλτς «θα προσέφερε στον Τραμπ την καλύτερη ελπίδα για επανεκλογή», καθώς θα απασπούσε ψήφους από τους Δημοκρατικούς. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters