Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων προχώρησαν σε δύο περιπτώσεις οι διωκτικές αρχές στη Βόρεια Ελλάδα, εξαρθρώνοντας κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, ενώ κατάσχεσαν και σημαντικές ποσότητες κάνναβης.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, ηλικίας 38 και 37 ετών, καθώς και έναν 29χρονο αλλοδαπό για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στέλεχος της ομάδας εισήλθε σε κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο δραστηριοποιούνταν οι συλληφθέντες και αγόρασε ναρκωτικά με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Αμέσως μετά συνελήφθησαν οι τρεις ιδιοκτήτες και σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κιλά και διακόσια πενήντα εννέα γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη διαφόρων ποικιλιών σε χύμα μορφή, καθώς και δεκάδες συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη σε διάφορες μορφές και το χρηματικό ποσό των  575 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν στις Συκιές Θεσσαλονίκης έναν 50χρονο για διακίνηση ναρκωτικών.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 24,5 γραμμαρίων, ενώ ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-27 συσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 27 κιλών και 925 γραμμαρίων,
-2 συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 590 γραμμαρίων,
-1 συσκευασία που περιείχε ποσότητα 0,7 γραμμαρίων κοκαΐνης, 
-1 ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα κάνναβης,
-2 κάρτες με υπολείμματα κοκαΐνης, 
•-2 κινητά τηλέφωνα,
-χρηματικό ποσό 870 ευρώ και
-Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς και αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης.