Skip to main content

Γκάουκ: Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση κατά του ελεύθερου κόσμου

«Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου», ανέφερε ο μοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ σε γραπτό του μήνυμα με το οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για την πολύνεκρη επίθεση στη Νίκαια.

«Η σκέψη μου και η συμπάθειά μου βρίσκονται αυτές τις δύσκολες ώρες με τα θύματα, τους συγγενείς τους και όλους τους συμπατριώτες σας», πρόσθεσε.

«Η φρίκη για την επίθεση στη Νίκαια δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Όλες οι σκέψεις μας βρίσκονται με τους Γάλλους φίλους μας», έγραψε από την πλευρά του στο λογαριασμό του στο Twitter ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «το υπουργείο, η γερμανική πρεσβεία στο Παρίσι και το γενικό προξενείο στη Μασσαλία βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές αρχές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν πληγεί Γερμανοί». «Αυτό δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή ούτε να το αποκλείσουμε ούτε να το επιβεβαιώσουμε», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.