Skip to main content

Μάρτυρας αναγνώρισε τον Ρουπακιά ως έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Π. Φύσσα

Τον Γιώργο Ρουπακιά ως έναν από τους δράστες της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αναγνώρισε ο μάρτυρας και φίλος του 34χρονου μουσικού Ηλίας Κοντονικόλας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατά την κατάθεσή του, ο μάρτυρας ανέφερε ότι όταν έφθασε ο Γ. Ρουπακιάς στο σημείο της δολοφονίας, κατευθύνθηκε κατευθείαν προς τον Π. Φύσσα, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ήρθαν για εμάς, αλλά για τον Παύλο».

Ο κ. Κοντονικόλας χαρακτήρισε 100% απρόκλητη την επίθεση που δέχθηκαν από τους χρυσαυγίτες, ενώ ανέφερε πως «ήταν πολύ περιέργο που η αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν άλλον εκείνο το βράδυ, πλην του Γ. Ρουπακιά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της  πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, ο μάρτυρας ανέφερε ότι αρχικά στον Π. Φύσσα είχαν επιτεθεί τέσσερις χρυσαυγίτες, οι οποίοι «τον κρατούσαν αποσχολημένο μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο (σ.σ. με τον Γ. Ρουπακιά) και να γίνει αυτό που έγινε (σ.σ. η δολοφονία)».

«Απούσα η αστυνομία»

Ο μάρτυρας εξέφρασε την αίσθηση ότι εκείνο το βράδυ αστυνομικοί και χρυσαυγίτες φάνηκε να «ήταν συνδεδεμένοι», καθώς όπως είπε, ήταν μπροστά στο σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Ο κ. Κοντονικόλας, τόνισε ακόμη ότι στην κατάθεσή του στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσίνιου, προστέθηκε ότι «το συμβάν έγινε σε κάτι δεύτερολεπτα και ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι», κάτι που αρνήθηκε στο δικαστήριο οτι κατέθεσε.

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε «σχεδιασμένη» τη δολοφονία του Φύσσα , ενώ απαντώντας σε ερώτηση συνηγόρου υπεράσπισης σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δε δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής απο τη στιγμή που ειχε δεχθεί και ο ίδιος επίθεση, είπε: 

«Δεν θα δήλωνα παράσταση πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο γιατί φοβόμουν από τους χρυασυγίτες».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

naftemporiki.gr