Skip to main content

Ομπάμα στο Ντάλας: Αξίζουν τον σεβασμό μας οι αστυνομικοί

«Η πλειονότητα των αστυνομικών κάνουν δίκαια και επαγγελματικά μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη δουλειά», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έδωσε το «παρών» την Τρίτη στην επιμνημόσυνη δέηση για τη δολοφονία των αστυνομικών στο Ντάλας. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας «αξίζουν τον σεβασμό μας».

«Και όταν ο οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα με το πόσο καλές προθέσεις έχει, χαρακτηρίζει όλη την αστυνομία ως προκατειλημμένη ή μισαλλόδοξη, υπονομεύει εκείνους τους αστυνομικούς στους οποίους βασίζουμε την ασφάλεια μας», πρόσθεσε.

«Θρηνούμε λιγότερους ανθρώπους σήμερα χάρη στις γενναίες πράξεις σας», δήλωσε ο κ. Ομπάμα σε πλήθος αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλοί ένστολοι αστυνομικοί.

«Παρά το γεγονός ότι η πρακτική της αστυνομίας ήταν αυτό που προκάλεσε την πορεία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πλακάτ, συνθήματα με τα οποία οι αστυνομικοί βαθιά διαφωνούσαν, αυτοί οι άνδρες και αυτό το τμήμα της αστυνομίας έκαναν τη δουλειά τους, ως επαγγελματίες που ήταν», συμπλήρωσε.

Έπειτα από την τελετή, ο Ομπάμα αναμενόταν να συναντηθεί με τα μέλη των οικογενειών των αστυνομικών που δολοφονήθηκαν και άλλων που τραυματίστηκαν από την επίθεση.