Η διευθέτηση της συνεχιζόμενης μεταναστευτικής κρίσης μπορεί να επιτευχθεί με επιμερισμό των ευθυνών, τόνισε σε συνέντευξή του χθες ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.
«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαστούμε, σε τελευταία ανάλυση το ζήτημα είναι η κοινή ευθύνη. Εάν μοιραστούμε τις ευθύνες, μπορούμε να το χειριστούμε», είπε ο Λεβέν στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews.
Δεν αρκεί να προσφέρεται στους πρόσφυγες καταφύγιο, η εκπαίδευση και η απασχόληση είναι ζητήματα που η Ευρώπη πρέπει επίσης να χειριστεί με σωστό τρόπο, σημείωσε ακόμη ο Σουηδός πρωθυπουργός.
Ανέφερε ακόμη ότι τα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν πρόσφατα αποτελούν συνέπειες της ευρωπαϊκής αποτυχίας να αντιμετωπιστεί επαρκώς και από κοινού η κρίση, καθώς «δεν διαφαίνεται στην Ευρώπη» η ψυχραιμία αλλά και η συνοχή για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












