Skip to main content

Συνελήφθη ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν

Κατηγορούμενος για επτά αδικήματα που αφορούν την έρευνα Μάλερ συνελήφθη σήμερα στη Φλόριντα ο Ρότζερ Στόουν, επί μακρόν στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου και σύμβουλος στην προεκλογική εκστρατεία του, το 2016. Οι κατηγορίες εις βάρος του συνδέονται με τη φερόμενη ρωσική κυβερνοεπίθεση στα emails αξιωματούχων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Στόουν θα παρουσιαστεί εντός της ημέρας σε δικαστήριο στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνεται παρεμπόδιση επίσημης έρευνας, πέντε κατηγορίες για ψευδείς καταθέσεις και μία κατηγορία για παρέμβαση σε κατάθεση μάρτυρα.

Οι πληροφορίες οι οποίες υπήρχαν στα emails των Δημοκρατικών διέρρευσαν από τον ιστότοπο Wkikileaks κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Ο επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον το 2016, ο Τζον Ποντέστα, ο οποίος ήταν θύμα της κυβερνοεπίθεσης, έχει κατηγορήσει ευθέως τον Στόουν ότι γνώριζε για την υπόθεση εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο Στόουν δήλωσε ότι «είχε επικοινωνήσει» με τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ πριν από τη διαρροή των emails και χαρακτήρισε την επικοινωνία αυτή «απολύτως νόμιμη».

naftemporiki.gr