Skip to main content

Στις 13 Ιουνίου η συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον Τζο Μπάιντεν

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα υποδεχθεί αυτοπροσώπως τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 13 Ιουνίου, την τελευταία ημέρα της Συνόδου της G7 στη νοτιοδυτική Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα το παλάτι του Μπάκιγχαμ, σε ένα δελτίο τύπου.

Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι, επομένως, ο πρώτος επικεφαλής κράτους που θα γίνει δεκτός αυτοπροσώπως από την Ελισάβετ, από την αρχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανέφερε το παλάτι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η 95χρονη Ελισάβετ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο δυτικό Λονδίνο, όπου έχει αποσυρθεί η βασίλισσα, από τότε που η υγειονομική κρίση έπληξε τη Βρετανία, τον Μάρτιο του 2020.

Η Ελισάβετ, η οποία έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, έχει, έκτοτε, διεξάγει τις περισσότερες από τις υποχρεώσεις της ψηφιακά.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη επίσημη υποχρέωση από τότε που προήδρευσε στο επίσημο άνοιγμα του κοινοβουλίου στις 11 Μαΐου και την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την κηδεία, τον Απρίλιο, του συζύγου της πρίγκιπα Φιλίππου.

Με εξαίρεση τον πρόεδρο Λίντον Τζόνσον (1963-1969), η βασίλισσα Ελισάβετ έχει συναντηθεί με όλους τους Αμερικανούς προέδρους στα 69 χρόνια της βασιλείας της. Υποδέχθηκε, επίσης, τον προκάτοχο του κ. Μπάιντεν, τον Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια μιας αμφιλεγόμενης επίσημης επίσκεψης τον Ιούνιο του 2019.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP