Skip to main content

Σε δίκη παραπέμπονται 104 άτομα για το «παραδικαστικό Νο 2»

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται για εμπλοκή στο «παραδικαστικό κύκλωμα νούμερο 2», 104 άτομα, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Κατηγορούμενοι είναι δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης, ψευδή βεβαίωση και άλλα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι ως μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν ακίνητα – «φιλέτα», ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και, ιδρύοντας εικονικές εταιρείες, τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος. Φέρονται επίσης να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι «δώρου» την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το υπ αριθμόν 1143/2016 παραπεμπτικό βούλευμα, το Συμβούλιο Εφετών διατάσσει να διατηρηθεί η ισχύς για συνολικά 36 εντάλματα σύλληψης που έχουν εκδοθεί σε βάρος κατηγορουμένων, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί από τις αρχές, αλλά και τη σύλληψη ενός ακόμη κατηγορούμενου και την προσωρινή κράτησή του έως την οριστική εκδίκαση των σε βάρος του κατηγοριών.

Παράλληλα, διατάσσει να διαβιβαστούν αντίγραφα εγγράφων στον αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

naftemporiki.gr