Skip to main content

Oρκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα κυβέρνηση.

«Καλή δύναμη, καλή επιτυχία» ευχήθηκε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος μετά την τελετή της ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Προσερχόμενοι στο Προεδρικό Μέγαρο οι νέοι υπουργοί εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να υπάρχει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

«Σοβαρότητα, σεμνότητα και ταχύτητα για μια πολιτική με αποτέλεσμα» δήλωσε ατά την άφιξή του για την τελετή της ορκωμοσίας ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τα κάνουμε όλα πολύ γρήγορα. Ούτε μία ημέρα ξεκούρασης, από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά» ανέφερε προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Ανάπτυξης.

«Είναι μια κυβέρνηση πολύ δυνατή που θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πορεία της κανονικότητας» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός.

«Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία που πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη» ανέφερε ο νέος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Για μέρα «μεγάλης πολιτικής αλλαγής» έκανε λόγο ο Μ. Βορίδης. «Έχουμε συναίσθηση ευθύνης για να εκπληρώσουμε την εντολή του ελληνικού λαού» είπε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Καράογλου, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης. «Αναλαμβάνω με αυξημένη ευαισθησία, λόγω της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα αξιοποιήσουμε το βέτο στην Ε.Ε. για να μειώσουμε τις συνέπειες της Συμφωνίας για τη χώρα» είπε.

«Όλα θα πάνε καλά. Δουλειά, σοβαρότητα, έργο» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είναι μια ημέρα αλλαγής σελίδας» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος ενώ αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να ακτινοβολεί με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παράλληλα να είναι ασφαλής χώρα».

Εθνική υπόθεση χαρακτήρισε τη ναυτιλία ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

 «Είναι ώρα για δουλειά» ήταν η λακωνική δήλωση που έκανε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών, ενώ μήνυμα πάταξης της γραφειοκρατίας έστειλε ο Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης για θέματα απλούστευσης διαδικασιών: «Η γραφειοκρατία μπορεί και πρέπει να ηττηθεί» είπε.

«Υποσχόμαστε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, οι προκλήσεις που είναι μπροστά μας είναι πολλές» δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Στ. Πέτσας: Προέχει η αποτελεσματικότητα

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 11:00.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 51 μέλη, εκ των οποίων τα 21 είναι εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Απαντώντας στην κριτική για τον αριθμό των μελών της κυβέρνησης, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προέταξε την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχήματος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι σε άλλες εποχές, πιο εύκολες, ένα από τα βασικά κριτήρια θα ήταν το ευέλικτο σχήμα, αλλά τώρα κύριος στόχος είναι η αποτελεσματικότητα. 

 Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ένα μείγμα έμπειρων και νέων ανθρώπων που έχουν αποδείξει στον τομέα τους ότι τα έχουν καταφέρει και ότι αυτό προσπαθεί να προτάξει ο κ. Μητσοτάκης.

Γνωστοποίησε επίσης ότι η πρώτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα γίνεται κάθε πρωί στις 8.00 και θα ακολουθούν και άλλες πρωινές συσκέψεις.

naftemporiki.gr