Skip to main content

Ν. Δένδιας: Ασπίδα προάσπισης της σύγχρονης δημοκρατίας η μνήμη του Ολοκαυτώματος

«Η διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος αποτελεί ασπίδα για την προάσπιση της σύγχρονης δημοκρατίας και της ελευθερίας και πως η μετάδοση της γνώσης αυτής στις νέες γενιές μέσω της εκπαίδευσης είναι αναγκαία για την καταπολέμηση των εξτρεμιστικών ιδεών και της διαστρέβλωσης της ιστορίας, που διακινούνται αυξανόμενα μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας.  

Ο υπουργός, απηύθυνε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό στην Ολομέλεια της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας (Athens Plenary 2021) [https://ihra2021.mfa.gr/ihra-athens-plenary-31-may-10-june-2021], η οποία διεξάγεται στην Αθήνα,  διαδικτυακά λόγω πανδημίας, από τις 31 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2021.

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της IHRA στην Αθήνα συμμετέχουν εκπρόσωποι και ειδικοί από 34 χώρες μέλη και παρατηρητές της IHRA με αντικείμενο τις προσπάθειες καταπολέμησης του αντισημιτισμού και του ρατσισμού, καθώς και της διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας και της άρνησης του Ολοκαυτώματος.