Skip to main content

Δ. Τζανακόπουλος για Κω: Η ζωή επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα

«Η ζωή επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση μετά τον σεισμό στην Κω δεν έχει καμία σχέση με εκείνη της Λέσβου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την άμεση κινητοποίηση της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας ότι από τις 4.00 π.μ., τρεις υπουργοί βρίσκονται στο νησί της Κω.

Όπως είπε, το θέμα στο οποίο εστιάζονται οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή, είναι η αποκατάσταση της πρόσβασης από θαλάσσης, αφού το λιμάνι έχει υποστεί ζημιές.

Τέσσερις ειδικοί μεταβαίνουν για το σκοπό αυτό στο νησί και αν κρίνουν ότι οι ζημιές δεν είναι άμεσα επιδιορθώσιμες, τότε υπάρχει ήδη εναλλακτικό σχέδιο, πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πάντως ότι γενικά οι λιμενικές υποδομές άντεξαν.

Ερωτηθείς για την έξοδο στις αγορές, μετά την απόφαση του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Η απόφαση για έξοδο στις αγορές υπακούει στο στρατηγικό σχεδιασμό για την οριστική πρόσβαση στις αγορές τον Αύγουστο του 2018, είπε, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις των αγορών είναι θετικές.