Skip to main content

Κωνσταντινούπολη: 31 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις

Σε 31 ανέρχονται οι νεκροί και σε 147 οι τραυματίες από την τριπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ. 

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημερώσης, δύο από τις εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού, ενώ η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, δίνοντας έναν πρώτο απολογισμό, έκανε λόγο για δέκα νεκρούς και 20 τραυματίες από δύο εκρήξεις στον χώρο του αεροδρομίου Ατατούρκ. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ λίγο πριν από τις εκρήξεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους λίγο πριν περάσουν από έλεγχο ασφαλείας. Τούρκος αξιωματούχος, όπως και αυτόπτες μάρτυρες, περιέγραψαν ότι οι δράστες ανατινάχτηκαν αφού πρώτα άνοιξαν πυρ. Αστυνομικοί προσπάθησαν να «εξουδετερώσουν» τους υπόπτους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Ένας αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντας στο έδαφος έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας, προτού εκείνος πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό του, μετέδωσε δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News επικαλούμενος έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Μαρτυρία που επικαλείται το CNN Turk – η οποία δεν έχει επιβαιωθεί – έκανε λόγο για πυροβολισμούς οι οποίοι ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Τουρκίας.

Οι προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο ματαιώνονται, ανακοίνωσε αξιωματούχος της Turkish Airlines, ενώ σύμφωνα τον ίδιο, όσα αεροπλάνα βρίσκονται στον αέρα και προσεγγίζουν το «Ατατούρκ», θα μπορέσουν να προσγειωθούν. 

Πάντως, ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, μετά από την έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είπαν στο Reuters προεδρικές πηγές.

Η τουρκική αστυνομία «βλέπει» το Ι.Κ. «βλέπει» πίσω από τις επιθέσεις

Η τουρκική αστυνομία «βλέπει» το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Πάντως, Τούρκος αξιωματούχος επέμεινε μιλώντας στο ίδιο πρακτορείο ότι είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

naftemporiki.gr