Skip to main content

Έχασε την εμπιστοσύνη της Κ.Ο. των Εργατικών ο Κόρμπιν – Αρνείται να παραιτηθεί

Ο ηγέτης του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν έχασε την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, καθώς 172 βουλευτές ψήφισαν εναντίον του, ενώ μόλις 40 υπέρ του, με τέσσερις να απέχουν.

Ο κ. Κόρμπιν, ο οποίος ανήκει στη ριζοσπαστική αριστερή πτέρυγα του κόμματος, αντιμετωπίζει ανταρσία από την κεντρώα κεντροαριστερή, ευρωπαϊστική πτέρυγα, η οποία τον κατηγορεί ότι δεν πίστευε αληθινά στην παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν έδωσε μάχη για αποφυγή του Brexit.

Το μεγαλύτερο μέρος των τομεαρχών – σκιωδών «υπουργών» του Εργατικού Κόμματος έχει παραιτηθεί, ενώ οι υποστηρικτές του κ. Κόρμπιν κατηγορούν τους εσωκομματικούς αντιπάλους του για «πραξικόπημα». Ο κεντροαριστερός ηγέτης δήλωσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, καθώς έχει εκλεγεί «από το 60% των μελών και των υποστηρικτών των Εργατικών».

Η άρση της εμπιστοσύνης, πάντως, δεν υποχρεώνει τυπικά τον κ. Κόρμπιν να παραιτηθεί και να εκκινήσει διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, ωστόσο εντείνουν την κρίση του κόμματος της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.