Skip to main content

«”Μη σκοτώνεις τη μαμά μου” φώναζαν στη “φόνισσα του Κορωπίου” τα παιδιά του θύματος»

Συγκλονίζει η κατάθεση της αδελφής της 35χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο όταν πέρυσι το καλοκαίρι δέχτηκε επίθεση από την ερωμένη του εν διαστάσει συζύγου της.

Η μάρτυρας μετέφερε ενώπιον του δικαστηρίου τις αφηγήσεις των μικρών παιδιών της 35χρονης που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του φονικού και πάλεψαν για να γλιτώσουν τη μητέρα τους από τα χέρια της 27χρονης κατηγορούμενης.

«Τα παιδιά εκείνη την ώρα έτρωγαν σουβλάκια και η αδελφή μου πότιζε όταν, όπως μου είπαν, την άκουσαν να φωνάζει “φύγε από το σπίτι μου, βοήθεια”. Τα παιδιά έτρεξαν και είδαν την κατηγορούμενη να χτυπά με το μαχαίρι τη μητέρα τους. Την είχε πιάσει από τα μαλλιά για να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό της. “Μη σκοτώνεις τη μαμά μου” φώναξε ο μικρός και η 27χρονη απάντησε, όπως μου περιέγραψε, “είναι εμπόδιο”.

Όπως είπε η μάρτυρας, τα παιδιά έπεσαν πάνω στην 27χρονη για να τη σταματήσουν. «Τα παιδιά έπεσαν επάνω της αλλά ήταν τέτοια η μανία της που ξαναχτύπησε την αδελφή μου. Το παιδί της πέταξε το σουβλάκι που κρατούσε στα χέρια του. Η αδελφή μου ήταν στα γόνατα και η κατηγορούμενη από πάνω της και τη χτυπούσε. Τα παιδιά προσπαθούσαν να της πάρουν το μαχαίρι από τα χέρια. Τελικά, ο μικρός κατάφερε να της πάρει το μαχαίρι από τα χέρια και να το πετάξει στο διπλανό οικόπεδο» είπε η αδελφή του θύματος.

Τα παιδιά της είπαν, κατέθεσε η μάρτυρας, πως ο πρώην γαμπρός της έφτασε στο σπίτι και χαστούκισε την κατηγορούμενη που ήταν εκτός εαυτού για να σταματήσει. «Είχε χτυπήσει και τον μικρό στο γόνατο. Πιστεύω ότι τα παιδιά γλύτωσαν από τύχη. Ήταν τυχερά μέσα στην ατυχία τους…» είπε η γυναίκα στο δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια. Η μάρτυρας υποστήριξε πως την ώρα του φονικού δέχτηκε τηλεφώνημα από τα παιδιά και άκουσε την αδελφή της να φωνάζει «βοήθεια, βοήθεια, τρέξτε στον πατέρα σας» και τα παιδιά να φωνάζουν «μη σκοτώνεις τη μαμά μου».

«Όπως μάθαμε αργότερα η κατηγορούμενη, λίγο πριν πάει στην αδελφή μου, είχε τσακωθεί με τον πρώην γαμπρό μου τον οποίο ειχε επισκεφθεί στο συνεργείο του περίπου 80 μέτρα μακριά από το σπίτι. Τα παιδιά μου είπαν πως άκουγαν τις κραυγές και τα ουρλιαχτά από τον καυγά και ο μεγάλος φοβήθηκε και είπε «καλύτερα να μπούμε στο σπίτι και να κλειδώνουμε». 

Η μάρτυρας υποστήριξε πως έναν μήνα πριν το έγκλημα ο 41χρονος, ο οποίος ήταν σε διάσταση με τη γυναίκα του, είχε φύγει από το σπίτι της κατηγορουμένης όπου ζούσαν μαζί και μάλιστα είχαν αποκτήσει και δύο παιδιά, έμενε στο συνεργείο και προσπαθούσε να έρθει και πάλι σε επαφή με τα παιδιά του με τα οποία είχε να επικοινωνήσει οκτώ μήνες. «Ήταν κατι που προφανώς εξαγρίωσε την κατηγορούμενη. Οταν στο παρελθόν ο πρώην γαμπρός μου είχε πει πως θα δει τα παιδιά τσακώθηκε με την κατηγορούμενη και εκείνη τον έκαψε με οινόπνευμα».

«Τα παιδιά βλέπουν εφιάλτη στον ύπνο τους»

Η αδελφή του θύματος, που έχει πλέον αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών, κατέθεσε ότι τα παιδιά βλέπουν εφιάλτες και ξυπνούν μέσα στη νύχτα φωνάζοντας «μη σκοτώνεις τη μαμά μου».

«Έχουν μείνει από μάνα και από πατέρα … Η ερωμένη σκότωσε τη σύζυγο. Αυτά ούτε στις αμερικανικες ταινίες δεν συμβαίνουν» είπε η μάρτυρας. 

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση της 27χρονης κατηγορούμενης υποστήριξε στο δικαστήριο ότι πρέπει να γίνει μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε θανατηφόρα, μη σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη, εκφράζοντας τη θέση πως τα τραύματα δεν ήταν καθοριστικής σημασίας και ότι ο θάνατος της 35χρονης επήλθε από αμέλεια των γιατρών. Υποστήριξε επίσης πως η 27χρονη βρισκόταν σε βρασμώ ψυχικής ορμής.