Skip to main content

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην Τυνησία

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση ενόπλου σε παραλία ξενοδοχείου, κοντά στην πόλη Σους της Τυνησίας, με ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Ο αδελφός μας, ο στρατιώτης του Χαλιφάτου Αμπού Γεχία Αλ Καϊρούνι, πέτυχε τον στόχο του στο ξενοδοχείο παρά τα μέτρα ασφαλείας», ανέφερε το Ι.Κ..

Η τζιχαντιστική οργάνωση πρόσθεσε ότι η επίθεση είχε στόχο ένα «πορνείο» και αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 «άπιστοι».

Τυνήσιος φοιτητής, με αμφίεση παραθεριστή, άνοιξε πυρ την Παρασκευή με αυτόματο όπλο το οποίο είχε κρύψει μέσα σε ομπρέλα θαλάσσης σε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους και σκότωσε 39 ανθρώπους, ανάμεσά τους τουλάχιστον πέντε Βρετανούς τουρίστες και μία Ιρλανδή τουρίστρια.

Η επίθεση, η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία της Τυνησίας, έπληξε μια χώρα που βλέπει να αναδύεται η απειλή των τζιχαντιστών μετά την επανάσταση του 2011. Σημειώθηκε τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη έφοδο στο μουσείο Μπαρντό της Τύνιδας (22 νεκροί, ανάμεσά τους 21 τουρίστες), η οποία είχε ήδη καταφέρει πλήγμα στον ζωτικής σημασίας τομέα του τουρισμού.