Skip to main content

Στα 665,36 ευρώ η μέση κύρια σύνταξη, στα 168,47 η μέση επικουρική

Καμία απολύτως βάση δεν έχουν οι απόψεις των θεσμών σχετικά με το ύψος των συντάξεων εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων της 24ης έκθεσης του πληροφοριακού συστήματος «ΗΛΙΟΣ» που δείχνει ότι η μέση κύρια σύνταξη στη χώρα μας ανέρχεται σε 665,36 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος των επικουρικών αγγίζει τα 168,47 ευρώ.

«Τα στοιχεία της έκθεσης «ΗΛΙΟΣ» για τον μήνα Μάιο αποδεικνύουν -για ακόμη μια φορά- ότι οι απόψεις των θεσμών, σχετικά με το ύψος των συντάξεων στη χώρα μας καλλιεργούν ψευδείς εντυπώσεις» δήλωσε ο κ. Στρατούλης.

Κάνει λόγο ότι οι προτάσεις των δανειστών οδηγούν στην τελική κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα και στην πλήρη εξαθλίωση και φτώχεια όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους αφού οι προτάσεις τους πλήττουν με μια άνευ προηγουμένου λαίλαπα σταδιακών περικοπών τους συνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση ορθώνει τείχος απέναντι στις θρασύτητες αξιώσεις των δανειστών, που επιδιώκουν τον πλήρη εξευτελισμό της αριστερής κυβέρνησης και οδηγούν σε υποδούλωση και εξόντωση του λαού. Τα στοιχεία αποτυπώνουν την πραγματικότητα της οικονομικής εξαθλίωσης των συνταξιούχων τα χρόνια των μνημονίων και ενισχύουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει να κρατά άκαμπτη στάση απέναντι στις παράλογες, καταστροφικές απαιτήσεις των λεγόμενων θεσμών» λέει κλείνοντας.