Skip to main content

Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα από τη συνεχή βροχόπτωση

Πολλά προβλήματα προκαλούν τα καιρικά φαινόμενα, από χθες στην Κρήτη, και κυρίως σε Χανιά και Κίσσαμο, ενώ στο Ηράκλειο στην περιοχή Παλαιόκαστρο οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους παρασέρνοντας σταθμευμένα οχήματα και κάδους απορριμμάτων.

Στο Κολυμπάρι η Πυροσβεστική απεγκλώβισε περίπου στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα οδηγό που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από σε ρέμα από χείμαρρο.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχουν πλημμυρίσει υπόγειοι χώροι, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε τη νύχτα και εξακολουθεί να δέχεται η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, τόσο σε Χανιά και Ρέθυμνο, όσο και στο Ηράκλειο με έμφαση στην περιοχή από το Παλαιόκαστρο ως το Φόδελε.

Πολύ δύσκολη είναι η κίνηση των οχημάτων στο Ηράκλειο, με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους από την έντονη βροχόπτωση, ενώ σήμερα, κάδοι παρασύρθηκαν και στον παραλιακό δρόμο.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, ακόμη και στην Εθνική Οδό λόγω του μεγάλου όγκου νερού από τη βροχή, αλλά και σε πολλά μέρη του οδικού δικτύου λόγω κατολισθήσεων.