Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στο φως κατάστημα με «φρουτάκια»

Κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο οποίο διεξάγονταν τυχερά παιχνίδια-«φρουτάκια» εντόπισε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 44χρονη υπάλληλος-προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, καθώς και 58χρονη αλλοδαπή θαμώνας- παίκτρια, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα τυχερά παιχνίδια, ενώ συγκατηρούμενή τους είναι η 93χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στο κατάστημα είχαν εγκατασταθεί 18 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ σε έναν από αυτούς εμφανιζόταν τυχερό παιχνίδι «φρουτάκια» με μονάδες πονταρίσματος.

Επιπλέον, εντοπίστηκε η αλλοδαπή συλληφθείσα παίκτρια να συμμετέχει σε «φρουτάκια» μέσω ιστοσελίδας, όπου η πρόσβαση και κατάθεση-ανάληψη χρηματικών ποσών γινόταν μέσω λογαριασμού που τηρούνταν στο κατάστημα.

Όπως διαπιστώθηκε, η 44χρονη υπάλληλος στερούνταν πιστοποιητικού υγείας της αρμόδιας Αρχής, ενώ στο εν λόγω κατάστημα λειτουργούσαν κάμερες συνδεδεμένες με συσκευή καταγραφής, μέσω των οποίων επιτηρούνταν ο εσωτερικός κι εξωτερικός χώρος του καταστήματος, χωρίς άδεια της αρμόδιας Αρχής.

 Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 320 ευρώ, δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή και ο εξοπλισμός τους, τρεις κεντρικές μονάδες (servers), το αταγραφικό κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και οι επτά κάμερες, καθώς και πλήθος καρτών και σημειώσεων όπου αναγράφονταν λογαριασμοί χρήστη, κωδικοί πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ονοματεπώνυμα.

Σε νομότυπη σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στην υπάλληλο του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

naftemporiki.gr